mandag den 11. april 2011

Fødselsdag, Sygdom og vinduer...

Hold da op det er længe siden jeg har været her... Har været lidt i tvivl om jeg skulle forsætte og haft alt for mange andre ting at tænke på! Men hvor er det dog dejlig at komme herind og opdage en dejlig kommentar, fra en kvinde som jeg har søgt råd fra her på det sidste. Tak, Susanne! Min fødselsdag gik SÅ godt! Jeg havde den hyggeligste dag, både med forberedelserne og da gæsterne kom! De sødeste damer kom og fejrede mig og det var skønt. To "gamle" veninder blev og overnattede da den ene kom hele vejen fra Nordjylland og den anden var landet i lufthavnen fra New Zealand samme formiddag og det var vidunderligt at have dem hos os lidt længere. Vi hyggede med gamle hestetøse minder, til hende med jetlag sad og vippede med hovedet! Sikke en dejlig dag... Tiden herhjemme går i øjeblikket med yngstesønnen, Jonatan.. Han har fået konstateret Cøliaki, også kaldet glutenallergi. Han er ikke vokset meget siden han blev fem og er tynd og bleg og har ondt i maven. I sommers gik vi til lægen, fordi vi undrede os. Lægen tog nogle almene blodprøver og kiggede lidt på ham, og mente at vi skulle se tiden an. For et par måneder siden spurgte jeg så min nye læge om hun ville kigge på Jonatan, da vi kun syntes han fik det værre og værre! Hun spurgte ind til symptomerne og sagde så at hun syntes det lød som cøliaki og den gik jeg så hjem og googlede. Og tænk sig.. Der var jo nogen der havde beskrevet Jonatan så godt at man skulle tro de kendte ham! Og så rullede tingene med blodprøver osv.. Først hos egen læge, så på Næstved sygehus og siden på Holbæk sygehus. Der er nogle tal der ikke må være over 7 og Jonatans er på 128!! Der er ingen af lægerne der er i tvivl om at det er cøliaki, men han skal lige igennem en tarmbiopsi, for at slå det helt fast og det er det vi venter på nu! Når man får konstateret cøliaki er der mulighed for at få diverse tilskud fra kommunen fordi det er så dyrt at at leve glutenfrit og de kræver biopsi for at man kan få tilskud, så nu venter vi bare.. Vi håber der er mulighed for at vi kan nå det inden påske. Måske er vi heldige.. Indtil da er vi nødt til at fylde ham med glutenholdig mad og det er slemt, når man nu ved det er som gift for ham! Det værste er næsten hans dårlige humør... Han er jo underernæret og i voldsom vitamin, blod og hvad ved jeg -mangel, så humøret ligger under nulpunktet og han er pirrelig, irretabel og ind imellem nærmest deprimeret og det er SÅ trist at overvære! Jeg glæder mig til at komme igang med hans diæt, så vi kan få vores gode gamle Jonatan tilbage! Derudover er der ikke sket meget herhjemme.. Jo vi har da fået nye vinduer og det er sagtsuseme dejligt!! Jeg må komme med billeddokumentation senere!

6 kommentarer:

 1. Tillykke med fødselsdagen, dejligt at der blev tid til en omgang tøse hygge. :)

  Men sikke en omgang I har været igennem. Og hvis jeg var jer, havde jeg da ikke ventet et øjeblik med at rette op på Jonatan mad og ikke lade ham lide mere. Så måtte resten af familien leve af vandgrød indtil tilskudne var i orden, eller jeg havde bedt om kredit hos banken. Synes faktisk ikke at I kan være det bekendt at "lege" med hans helbred. Sorry, men det er bare min mening.

  Når det så er sagt, så håber jeg da virkelig at det hele snart går i orden og han kan blive frisk og få livet tilbage. Held og lykke til jer alle og ikke mindst Jonatan. :)

  SvarSlet
 2. Åh søde Catarina.. Du har misforstået mig! Jeg har skabet fuld af glutenfrie fødevarer og er SÅ klar til at gå i gang, men vi MÅ ikke!! Der er desværre risiko for at biopsien ikke vil vise et korrekt svar, vis man går i gang med diæten inden den bliver taget, så i minimum tre uger inden biopsien skal han leve på glutenholdig kost! Det er derfor vi er så utålmodige, da vi jo ved han lider.. Jeg kunne selvfølgelig ikke drømme om, ikke at give ham glutenfri mad fordi det er dyrt. Så dyrt er det altså heller ikk! :o)

  SvarSlet
 3. Nååå, forstod bare at I ikke kunne gå igang før i fik tilskudne. Sorry. :)

  Ja, så må de da godt snart finde ud af om det er et go eller no go. For sådan som du beskriver at den lille gut har det, så lyder det bestemt ikke rart. Jeg tænker mare på hvis det var mig der ikke kunne tåle maden og stadig var sulten. En rigtig grim tanke. :)

  Rigtig god bedring og så håber jeg det går stærkt.

  Ved faktisk ikke hvad sådan noget koster, men troede at det var ret dyrt. ;)

  HAr faktisk gået og tænkt om jeg skulle smide en kommentar siden i går hvor jeg læste dt indlæg. ;)

  SvarSlet
 4. Hi hi.. Kan godt se at det kunne ses som mishandling og det føles også ind imellem sådan, men vi må ikke endnu! De er ikke i tvivl om det er cøliaki, men vi er nødt til at vente på biopsien og så går vi i gang... Det kan kun gå for langsomt!

  En pakke rugbrød med 9 skiver i, koster ca.36kr.. !!

  SvarSlet
 5. Du må igang med at bage selv, det kan kn være billigere. :)

  SvarSlet
 6. Laila - det stakkels barn og stakkels jer, men i det mindste er i opmaerksomme paa knaegten og faar gjort noget ved sagen. Han bliver garanteret et helt andet barn, naar foerst I faar kosten paa plads.

  SvarSlet